Αποζημίωση επιδιώκει το ελληνικό δημόσιο για τα υποβρύχια .

Αποζημίωση 115 εκατομμυρίων ευρώ αξιώνει μέσω καταλογιστικής πράξης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που ποτε δεν παραδόθηκαν καθώς και για το υποβρύχιο Παπανικολής το οποίο παραδόθηκε αλλά ήταν... προβληματικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέδωσε καταλογιστική πράξη σε βάρος της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems(TKMS) που εδρεύει στο Κίελο της Γερμανίας, ύψους 115.000.000 ευρώ. Η εταιρεία TKMS έχει εξαγοράσει την Howaldtswerke-Deutsche Werft - HDW.
Το Ελληνικό Δημόσιο στην ουσία ζητάει από την γερμανική εταιρεία να του επιστραφεί το σύνολο των ποσών που έχει δώσει στην επίμαχη εταιρεία από το 2010 έως τα μέσα του 2011, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Το ποσό αυτό δόθηκε σε δυο δόσεις των 18 και 97 εκ. ευρώ.
Για την επιστροφή του επίμαχου ποσού το Δημόσιο επικαλείται αδικαιολόγητο πλουτισμό της γερμανικής εταιρείας λόγω της καθυστέρηση παράδοσης των υπερσύγχρονων υποβρύχιων «κλάσης 214».
Από την πλευρά της πάντως η γερμανική εταιρεία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η καταλογιστική πράξη είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
Το Δημόσιο πάντως έχει προσφύγει και στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας (ICC) και ζητάει να του επιδικαστεί αποζημίωση για την καθυστέρηση παράδοσης των υποβρυχίων, η οποία εάν γίνει δεκτή στο Δημόσιο μπορεί να επιδικαστούν μέχρι και 6 δισ. ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ