Στα χέρια Σαμαρά ο γόρδιος δεσμός του ανασχηματισμού

Στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται πλέον τόσο η ημερομηνία του επικείμενου ανασχηματισμού όσο το εύρος και το μήνυμα που θα εκπέμπει προς την κοινωνία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα, παραδέχονται στελέχη της κυβέρνησης, αφενός διότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει να είναι και αυτό που θα κληθεί να «βγάλει» τις επόμενες εθνικές εκλογές, αφετέρου διότι πρέπει να αναζητηθεί η λεπτή ισορροπία - για ισορροπία τρόμου μιλούν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές- μεταξύ της στροφής προς την κοινωνία και της τήρησης των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών μας και φυσικά να διαπραγματευτεί την απομείωση του χρέους της χώρας.
Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός πρέπει να λύσει το γρίφο του Γιάννη Στουρνάρα, σε συνάρτηση με τον νέο διοικητή της ΤτΕ και τον νέο επίτροπο της χώρας μας στην Κομισιόν, ενώ ήδη στον χαρτοφύλακά του έχει τις κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σχετικά σύντομα επειδή δεν μπορεί να σέρνεται επί μακρόν το θέμα του ανασχηματισμού και πολλοί υπουργοί να είναι και να αισθάνονται στα υπουργεία τους προσωρινοί.

«Επί της ουσίας», παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός «πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο».
Ωστόσο, ένα - ένα τα κομμάτια αυτού του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,ενισχυμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα έχει ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την υπουργοποίηση στελεχών της Ελιάς, όπως ο Αν. Λοβέρδος. Παράλληλα αντιδρά στην τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και ζητεί να ενσωματωθούν στη νέα πολιτική της κυβέρνησης τα μέτρα του κοινωνικού πακέτου που προωθούσε το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών το οποίο αποτελεί διακαή πόθο και του Μαξίμου.
Πηγη naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ