Η Ελλάδα μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία

Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία από την Ιρλανδία, και για αυτό επενδύσαμε στη Eurobank, υπογράμμισε χθες ο Καναδός Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος του Fairfax, μιλώντας σε 300 υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.
Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωθυπουργό λέγοντας: «ένας από τους βασικούς λόγους που επενδύω στην Ελλάδα είναι επειδή έχετε έναν υπέροχο πρωθυπουργό».
«Ηρθαμε στη Eurobank για να μείνουμε, η τράπεζα προσέλκυσε από την αρχή το ενδιαφέρον μας λόγω της ιδιωτικής κουλτούρας και νοοτροπίας που τη διακρίνει», συνέχισε ο κ. Γουάτσα.
Οπως έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση συμφωνήθηκε ότι το Fairfax θα εκπροσωπείται στο ΔΣ με δύο στελέχη, ενώ η W. Ross θα εκπροσωπείται από τον ίδιο τον κ. Ross.
Στην ομιλία του ο κ. Γουάτσα έδωσε το στίγμα για το τι επιδιώκει το Fairfax από τη συμμετοχή του στη Eurobank, λέγοντας: Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η Eurobank μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά, αφενός δίνοντας ένα παράδειγμα επιτυχίας στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα, και αφετέρου με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων.
Εμείς στη Fairfax, προσέθεσε ο κ. Γουάτσα, έχουμε καταφέρει σε 28 χρόνια παρουσίας να έχουμε ετήσια απόδοση 22%. «Δεν περιμένουμε να κερδίσουμε σε ένα τρίμηνο ή εξάμηνο και να αποχωρήσουμε, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε» συμπλήρωσε με έμφαση. Υπενθυμίζουμε ότι η Fairfax αποτελεί cornerstone investor στη Eurobank, καθώς επένδυσε στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ.

Ορόσημο
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας χθες τον κ. Γουάτσα στα στελέχη της Eurobank, σημείωσε ότι «η επιτυχία της τράπεζας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές του κύρους και της εμβέλειας της Fairfax και του κ. Γουάτσα, όπως και των άλλων cornerstone investors (Capital Research and Management Company, WL Ross, Mackenzie Financial Corporation, Fidelity Management and Research Company, Brookfield International Bank), αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για το μέλλον τόσο για την ίδια την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία.
Χθες ο κ. Γουάτσα συναντήθηκε τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο.
Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, και προέβλεψε πολύ θετικά στοιχεία στο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, σταδιακή μείωση της ανεργίας και «νέα κεφάλαια, στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική αγορά». Ωστόσο, σημείωσε με έμφαση: «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές, αλλά, για να πάει καλά η Eurobank, πρέπει να πάει καλά η Ελλάδα».
Και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, «οι οποίοι υπερέβησαν εαυτούς για να μας βοηθήσουν».
Προσφωνώντας τον κ. Γουάτσα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο επικεφαλής του καναδικού fund «είδε πίσω από τα νούμερα και έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, ότι θα βγει από την κρίση. Απέδειξε ότι πιστεύει σε αυτό που κάνουμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ