CNN : 5 λόγοι που το Bathurst μπορεί να είναι η εκκεντρική πόλη της Νότιας Αφρικής

cafes in cape townΕίναι ένα χωριό και όχι μια πόλη.
Έτσι, λένε οι κάτοικοι του Bathurst περίεργος και δημιουργικός  "μαγνήτης"  που βρίσκεται στο Ανατολικό Ακρωτήριο της Νοτίου Αφρικής, περίπου 12 χιλιόμετρα από Port Alfred.
Οι κάτοικοι είναι περήφανοι για την εκκεντρικότητα της πόλης τους ή το χωριό.
Among a number of eccentric venues in Bathurst, the 17-meter-tall Big Pineapple museum offers farm tours and pineapple tastings. "Θα πρέπει να έχετε ορισμένα πράγματα για να είναι μια πόλη, όπως μια τράπεζα και ο γιατρός πλήρους απασχόλησης, και δεν έχουμε τίποτα από αυτά», λέει μια μακροπρόθεσμη κάτοικος που δίνει το όνομά της μόνο ως Κ.φακού.
Τι Bathurst έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1820,με διασκεδαστικό κεντρικό δρόμο και ένα μπαρ με νόστιμο φαγητό που είναι επίσης ένα μοτέλ.
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι το πρωί της Κυριακής, για την εβδομαδιαία αγορά αγροτών.



1 .Ο μεγαλύτερος ανανάς στον κόσμο

Among a number of eccentric venues in Bathurst, the 17-meter-tall Big Pineapple museum offers farm tours and pineapple tastings. Δεν υπάρχει κάτι που να  λείπει από τον ψηλό ανανά 17 μέτρων .
Δεν είναι τόσο τυχαίο όσο φαίνεται.
Το Big Pineapple αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ανανά της περιοχής - οι άποικοι που έφθασαν το 1820 αγωνίστηκαν για να καλλιεργούν μέχρι ανανά , ο πρώτος ανανάς φυτεύτηκε το 1865.
Μέσα σημερινό τριώροφο υαλοϋφασμάτινο ανανά υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στον καρπό.
Στην την κορυφή υπάρχει υπέροχη θέα στα γύρω χωράφια ανανά και την ύπαιθρο.
Περιηγήσεις με τρακτέρ στο αγρόκτημα και δοκιμές γευσιγνωσίας ανανά είναι επίσης διαθέσιμα.

2. Η Παλαιότερη παμπ της Νότιας Αφρικής

Μια παμπ είναι το κομβικό σημείο της ιστορίας του Bathurst.
Built in 1832, the Pig and Whistle is the focal point of the town's history and also a two-star motel. Χτισμένο το 1832 από τον Βρετανό οικιστή Thomas Hartley, ήταν γνωστό ως χήρα του Hartley Inn μετά το θάνατό του.
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Βρετανών πιλότων της RAF αποφάσισε ότι χρειαζόταν ένα παρατσούκλι ευδιάθετος και μετονόμασε το Pig and Whistle.
Το "γουρούνι" αναφέρεται σε ένα παλιό πάσσαλο ή μονάδα αλκοόλ, και το «σφύριγμα» είναι παραφθορά της λέξης «ευωχία», δηλαδή να πίνουν και να είναι χαρούμενοι.
Παρά το γεγονός ότι η παμπ έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές, το όνομα έχει κολλήσει και παραμένει η παλαιότερη συνεχώς άδεια παμπ στη Νότια Αφρική.
Το φαγητό είναι εξαιρετικό, με φρέσκα προϊόντα από γειτονικές φάρμες.

3.εκκεντρικά καταστήματα

Από κοινότητα των καλλιτεχνών μέχρι ακαδημαϊκών και μουσικών και άλλοι έρχονται , πολλοί κάτοικοι λένε ότι  προσελκύονται από το δημιουργικό πνεύμα τους χωριού .
Bathurst Agricultural Museum is devoted to the lives of early settlers in the area. Μερικοί ήρθαν για ένα Σαββατοκύριακο και δεν έφυγε ποτέ .
Η Coathanger , ένα ρετρό και vintage κατάστημα ειδών ένδυσης που ειδικεύεται στην " shabby chic ", είναι ανάμεσα σε μια ομάδα γκαλερί τέχνης και τα καταστήματα αναψυχής με funky συλλογές .
Το κατάστημα είναι σαν ένα μουσείο - Οι παλιές βαλίτσες στοιβάζονται δίπλα σε μια τοστιέρα του 1970 , παράλληλα με σωρούς από δίσκους βινυλίου και "Boys Own " μονοετή που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950 .
Από μπροστά , το γκαζόν συνορεύει με θάμνους λεβάντας και διαθέτει ένα λευκό κεραμικό WC που ολοκληρώνεται με ένα ζευγάρι μαύρα στιλέτα .
There's no shortage of creative spirit in Bathurst. Retro clothing store The Coathanger specializes in "shabby chic."" Η τουαλέτα ; Πάω να φυτέψv φράουλες σε αυτό», λέει ο ιδιοκτήτης Lindi Pieterse , σαν να είναι το πιο προφανές πράγμα στον κόσμο .
" Είναι ένα νυσταλέο μικρό χωριό , αλλά έρχεται πραγματικά στη ζωή την Κυριακή - όταν οι χίπις βγουν », λέει η κάτοικος Marcel Pullen που τρέχει ένα στούντιο κεραμικής και το κατάστημα με τον σύζυγό της .
"Οι άνθρωποι ζουν εδώ επειδή θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα άτομα εδώ , όπως και το ζευγάρι κάτω από το δρόμο που τρέχουν το Donkey Dancing . "
Αυτοί θα ήταν παλαιοντολόγοι Rob Gess και η σύζυγός του Serena , των οποίων το όνομα ασυνήθιστα έχει ένα κατάστημα σε μια μικρή ψάθινη καλύβα πουλάει αφρικανικής τέχνης και χειροτεχνίας κατασκευασμένα από ντόπιους τεχνίτες , καθώς και τη δική τους γραμμή Serena των φυσικών βιολογικών προϊόντων .

4. Ντόπιοι με χιούμορ και κιτς Αναμνηστικά

Οι επισκέπτες συναντούν άφθονο χιούμορ ντόπιο του χωριού.
Μια διαφήμιση για το Pig and Whistle να υπερηφανεύεται: "Δεν υπάρχει δίψα, όπως Bathurst." Εν τω μεταξύ, η πόρτα παμπ είναι χαραγμένα με ένα bon mot : « είναι ένα χωριό με πόσιμο Bathurst και γεωργικά προβλήματα."
Old school British humor is alive and well in Bathurst, with walls and signs dedicated to wisecracks. Στο εσωτερικό, ένας τοίχος είναι αφιερωμένη περισσότερα καλαμπούρια όπως «Ο γάμος είναι μια σχέση στην οποία ένα άτομο έχει πάντα δίκιο και ο άλλος είναι ο σύζυγος."
Κάτι έχει απομείνει από τους παλιούς αποίκους, αυτό είναι το πνεύμα στο βρετανικό σαχλό του - το είδος που απαντά στο παλιό σχολείο με μια παραθαλάσσια καρτ-ποστάλ και μονοκονδυλιές που μπορεί να έχετε πάρει μια αύξηση από το Μπένι Χιλ.
Αναμνηστικά αυτών των gags μπορούν να βρεθούν στο The Gallery Art Corner, το οποίο πουλάει μπλουζάκια που μπορεί να εκτυπωθεί με το όνομα του πελάτη, παράλληλα με τη γραμμή "Instant Idiot -. Απλά προσθέστε το αλκοόλ"
Η γκαλερί διαθέτει επίσης όμορφα κεραμικά, τέχνη και εκτυπώνει ύφασμα.


5. Ένα μουσείο τσάπες και βαγόνια
Exhibits at the Bathurst Agricultural Museum show what life was like for early settlers. Displays include an ostrich incubator and a steam engine. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι μια θερμοκοιτίδα στρουθοκαμήλου ;
Το Bathurst Αγροτικό Μουσείο έχει την απάντηση.
Που συστάθηκε το 1970 για να στεγάσει παλιά γεωργικός εξοπλισμός, το μουσείο έχει σήμερα περισσότερα από 1.300 κομμάτια στην οθόνη, από βαγόνια , βόδι, παλαιά τρακτέρ και βαγόνια στην παλιά σκεύη γαλακτοκομικά και μια ατμομηχανή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ