Και ξαφνικά τετ α τετ Τσίπρα - Βενιζέλου!

Και ξαφνικά τετ α τετ Τσίπρα - Βενιζέλου!

Τι συζήτησαν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Υπό κανονικές συνθήκες μια συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αποτελούσε είδηση. Όταν όμως πρόκειται για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα των οποίων η σχέση μόνο αρμονική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς όλες σχεδόν οι πρόσφατες συναντήσεις τους χαρακτηρίζονταν από κλίμα… πολεμικό τότε ακόμα και η ολιγόλεπτη άτυπη συνομιλία αποτελεί πολιτική είδηση.
Υπο αυτά τα δεδομένα, δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει την περιέργεια η ολιγόλεπτη χαλαρή αλλά σε θερμό κλίμα συνομιλία τους στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στην Βουλή για την συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Υπό το επιφυλακτικό βλέμμα του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και κυρίως για τις δραματικές εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ. Το πρώτο βήμα μάλιστα φαίνεται να το έκανε ο κ. Τσίπρας που ρώτησε τον υπουργό για την τύχη της επιστολής που του έστειλε αναφορικά με το Παλαιστινιακό.

Οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μίλησαν και για την πρόταση της Αιγύπτου που φαίνεται να δημιουργεί ρεαλιστικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.







  

Στην συνέχεια πάντως, ο κ. Τσίπρας επέλεξε την παρέα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προκειμένου να ξεναγηθεί στην έκθεση με τα επίσημα έγγραφα και άλλου είδους πολιτικά τεκμήρια που παρουσιάζουν το πρώτο έτος που ακολούθησε την τραγωδία της Κύπρου και  την κατάρρευση της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου 1974.



 Πηγη πρωτο θεμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ