Γκ. Χαρδούβελης: Με σοβαρότητα και μεθοδικότητα οι διαπραγματεύσεις

Αισιόδοξος για μια θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν την Τρίτη εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.

«Αύριο ξεκινάει μία νέα διαπραγμάτευση. Θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί, προετοιμασμένοι και έτσι θα προχωρήσουμε. Θα πάμε πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός.
Ωστόσο ο υπουργός ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό και υπογράμμισε πως η μόνη σωστή πληροφόρηση είναι αυτή που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών.
«Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Σας επισημαίνω ότι ισχύει η πληροφόρηση που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών και από εμένα» είπε, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια θα είναι η είναι η γραμμή με την οποία θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλά «θα τα πούμε αύριο».
Ο υπουργός Οικονομικών είχε και το πρωί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ακολούθησε και μπαράζ συναντήσεων με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας
Εν τω μεταξύ οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο Τρίτη στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, το απόγευμα θα μεταβεί εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται πως αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ