Forbes: Και πάλι πλουσιότερος Αμερικανός ο Bill Gates

Και οι πλούσιοι έσονται... πλουσιότεροι. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στις ΗΠΑ σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς που είδαν τις τσέπες τους να φουσκώνουν χάρη στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς.
Η ενίσχυση του πλούτου κατέστησε ακόμη πιο δύσκολη την είσοδο στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών. Το "εισιτήριο" εισόδου στη λίστα έφτασε φέτος στα 1,55 δισ. δολάρια και είναι το υψηλότερο από όταν το Forbes άρχισε να καταγράφει τα στοιχεία το 1982. Πέρυσι η τελευταία θέση στη λίστα "κόστιζε" 1,3 δισ. δολάρια. Με τον πήχυ να έχει φτάσει τόσο υψηλά, 113 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση.

Ο Bill Gates είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός για 21η διαδοχική χρονιά, με καθαρή αξία 81 δισ. δολαρίων. Το μερίδιο του προέδρου της Microsoft στην εταιρεία λογισμικού που ίδρυσε αντιστοιχεί σε λίγο κάτω από το 20% του συνόλου της περιουσίας του. Ο φίλος του, Warren Buffett, διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, ακολουθεί στη δεύτερη θέση της λίστας των 400 (είναι σταθερά το Νο2 από το 2001) με καθαρή αξία 67 δισ. δολαρίων. Ο Larry Ellison, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη θέση του CEO της Oracle, της εταιρείας λογισμικού που ίδρυσε, κατακτά την τρίτη θέση με καθαρή αξία 50 δισ. δολαρίων.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg είναι πλέον ο 11ος πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ αλλά ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος κερδισμένος της κατάταξης σε όρους δολαρίων. Η περιουσία του εκτοξεύτηκε στα 34 δισ. δολάρια, ήτοι 15 δισ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι, χάρη στη σημαντική άνοδο της τιμής της μετοχής του γνωστού κοινωνικού δικτύου. Σε όρους ποσοστού, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η καθαρή αξία του Nick Woodman, ιδρυτή της εταιρείας κατασκευής καμερών GoPro, καθώς ενισχύθηκε 200% στα 3,9 δισ. δολάρια. Η GoPro έκανε αρχική δημόσια προσφορά τον Ιούνιο.

Αθροιστικά οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί συγκεντρώνουν περιουσία 2,29 τρισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 279 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο ΑΕΠ της Βραζιλίας, μια χώρα 200 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο εντυπωσιακός αριθμός των 303 ατόμων είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται. Εικοσιέξι άτομα εξήλθαν από τη λίστα, έξι αποβίωσαν, ενώ καταγράφηκαν 27 νέες αφίξεις.



Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ