Ανασκόπηση του 2014 από την Wikipedia

H Wikipedia αποφάσισε να ακολουθήσει την μόδα των τελευταίων ημερών του έτους και να παρουσιάσει τη δική της αναδρομή στη χρονιά που πέρασε. 

Η Wikipedia κάνει για πρώτη φορά μία βίντεο-ανασκόπηση στα όσα συνέβησαν στην online εγκυκλοπαίδεια κατά τη διάρκεια του 2014, ενώ για να φτιάξει το βίντεο στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε υλικό από την ίδια. Το βίντεο μπορεί να το δει κανείς στο https://www.youtube.com/watch?v=ci0Pihl2zXY ή ακολουθώντας το Hashtag #Edit2014.
Τα θέματα που έρχονται στο προσκήνιο ποικίλουν, από το Μουντιάλ του 2014, τον ιό Έμπολα έως και το Ice Bucket Challenge που κατέκλυσε με τα σχετικά βίντεο το Διαδίκτυο. Μάλιστα, όλα αυτά δεν διαρκούν περισσότερο από τρία λεπτά. Ένα από τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από την παρακολούθηση του βίντεο αυτού είναι ότι η Wikipedia μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μέσο πληροφόρησης, αφού τα λήμματα της αντανακλούν τον κόσμο γύρω μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το λήμμα για τους θανάτους από τον ιό Έμπολα στην Αφρική, λόγω της αύξησης του αριθμού των θυμάτων, έγινε αντικείμενο επεξεργασίας κατά 2887 φορές, με το 90% αυτών να γίνεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων.
Σύμφωνα με την Wikipedia, κατά τη διάρκεια του 2014, δημιουργήθηκαν 3 εκατομμύρια νέα άρθρα, με 100 εκατομμύρια διορθώσεις και περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια views σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ