Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Για τρίτη φορά, ο «Ελληνικός Κόσμος» συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου με την έκθεση «Eξαφάνιση των ειδών. Έρχεται το τέλος του κόσμου;». Τι σημαίνει η εξαφάνιση των ειδών για την εξέλιξη της ζωής και ποια είναι η προέλευση και το μέλλον της ζωής στη Γη; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα γεννά η έκθεση αυτή.

Μέσα από πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, αληθινά εκθέματα, βίντεο και διαδραστικά παιχνίδια, η έκθεση μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, για να ανακαλύψουμε είδη που εξαφανίστηκαν αλλά και είδη που δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν αν άλλα δεν είχαν εξαφανιστεί.
Η έκθεση παρουσιάζει περίπου 60 εκθέματα, από πουλιά Ντόντο και δεινόσαυρους μέχρι παράξενα έντομα και υπερμεγέθη πτηνά. Παράλληλα, εκθέτει είδη που επέζησαν από προηγούμενες μαζικές εξαφανίσεις καθώς και μορφές ζωής που επανεμφανίστηκαν. Η έκθεση εξετάζει επίσης, είδη που εξαφανίστηκαν πρόσφατα, ενώ τίθεται το ζήτημα της επιβίωσης ειδών που θεωρούνται σήμερα υπό εξαφάνιση, όπως η τίγρη και ο ουρακοτάγκος.
Μεταξύ άλλων, εκτίθενται ένα αντίγραφο κρανίου χασμόσαυρου σε πραγματική διάσταση -από τους τελευταίους δεινοσαύρους που έζησαν στη Γη- αλλά και το τεράστιο αβγό ενός πουλιού ελέφαντα, τεσσάρων μέτρων κέρατα ιρλανδικής άλκης (ή μεγαλόκερος), το μεγαλύτερο ελάφι στην ιστορία που κάποτε περιπλανιόταν στα λιβάδια από την Ιρλανδία έως της Σιβηρία και έπαψε να υπάρχει  περίπου 10000 χρόνια πριν και πολλά ακόμα. 
Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ