Αλλάζει ημερομηνία ανακοίνωσης του κόμματος ο Γ. Παπανδρέου - Το πιθανό όνομα

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου προκειμένου να συμπέσει η δημιουργίας του νέου κόμματος που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα το όνομα "ΑΛΛΑΓΗ" ή κάποια παραπλήσια συνθετική ονομασία με την έναρξη της νέας χρονιάς, ώστε να υπάρξουν και οι απαραίτητοι συμβολισμοί με την έννοια ότι κάτι νέο γεννιέται με τη νέα χρονιά.

Ωστόσο η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι την Τρίτη 30/12 μια μέρα μετά την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνεδριάσει του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κόμματος προς τις πρόωρες εκλογές, με τον κ. Παπανδρέου να αναμένει έτσι και τυπικά τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη στο παρασκήνιο αναπτύσσονται πρωτοβουλίες ώστε να μην διασπαστεί το κόμμα και να κάνει πίσω ο πρώην πρωθυπουργός και προς τούτο ζυμώνεται σε κομματικές συνάξεις ακόμη και το σενάριο παραίτησης του Ε. Βενιζέλου και ορισμού μεταβατικής ηγεσίας που θα πάει το κόμμα στις εκλογές και σε έκτακτο πολιτικό και εκλογικό Συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, αν και θεωρείται απίθανο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει, οπισθοχωρώντας και επιστρέφοντας αμαχητί τα "κλειδιά" του κόμματος στον Γιώργο Παπανδρέου.


Πηγή newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ