Μήνυμα Μοσκοβισί για προσήλωση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη και να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί, λίγη ώρα αφότου η Βουλή δεν εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

«Μέσα από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για άλλη μία φορά για το μέλλον του» σημειώνει ο κ. Μοσκοβισί και προσθέτει: «Μια ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και μια ευρεία στήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων και των πολιτικών αρχηγών για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είναι ουσιώδεις ώστε η Ελλάδα να ευημερήσει ξανά εντός της Ευρωζώνης». 
Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί μεν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
«Φυσικά και παρακολουθούμε πολύ στενά τι συμβαίνει στην Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστίν Βιρτς, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας, «ειδικά εκείνα που έχουν συμβεί μόλις μισή ώρα πριν».
«Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ελληνικό εσωτερικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Από την πλευρά της ΕΚΤ ζήτησε την άποψη των ελληνικών Αρχών για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.
«Θα αναμείνουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ελληνικών Αρχών για το πώς να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αξιολόγηση, και θα συζητήσουμε επ' αυτού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Με αφορμή την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές η ΕΚΤ σημειώνει ότι «επαφίεται τώρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα να αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης». «Δεν θα επέμβουμε ούτε θα σχολιάσουμε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία», ξεκαθαρίζει.  ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται τέλος πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και στην αναμόρφωση της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια», καθώς και ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη το 2015.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ