Σκίτσο του «Winnie the Pooh» πουλήθηκε αντί 400 χιλιάδων ευρώ

Μία εικόνα του αγαπημένου ήρωα των παιδιών «Winnie the Pooh» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου «Sotheby’s» στο Λονδίνο, αντί 400 χιλιάδων ευρώ, την Τρίτη.

Το σχέδιο του εικονογράφου Έρνεστ Χάουαρντ Σέπαρντ, το οποίο απεικονίζει τη διάσημη αρκούδα να εφευρίσκει ένα νέο παιχνίδι, αποτελούσε κομμάτι κάποιας ιδιωτικής συλλογής για περισσότερα από 40 χρόνια.
Η τιμή πώλησης του σκίτσου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς η αξία του έργου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν ξεπερνούσε τα 200 χιλιάδες ευρώ.
Το σχέδιο του Σέπαρντ συνοδεύει την τελευταία σκηνή του έκτου κεφαλαίου του βιβλίου του Άγγλου συγγραφέα Άλαν Αλεξάντερ Μιλν με τίτλο «The house at Pooh corner», το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1928.
Για τους ήρωες που πρωταγωνιστούν στο σκίτσο, ο ίδιος ο Μιλν είχε γράψει ότι «Για ένα μεγάλο διάστημα κοιτούσαν το ποτάμι από κάτω τους, χωρίς να λένε κάτι, ούτε το ποτάμι έλεγε κάτι, ήταν ένα ήσυχο και γαλήνιο καλοκαιρινό απόγευμα».
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Η εικόνα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο οικείων και αγαπημένων πολιτισμικών αναφορών της αγγλικής λογοτεχνίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τεράστια η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ...

"Το αντίο" του Νίκου Ευαγγέλατου στους συνεργάτες του...

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ